Kuinka näen HeiMon

Ajattelen, että elämässä jokaisella on pysähdyspaikka, mistä saa nauttia. Erityisesti Heinolan ytimessä sijaitseva HeiMo on sellainen paikka, jossa heinolalaiset voivat kokea ihania elämyksiä.

HeiMo kuuluu Heinolan kansalaisopiston alle. HeiMo on eri-ikäisten, kulttuurien, perinteiden, kielien sekä musiikkien kohtaamispaikka. HeiMossa on siis joka päivä jotakin toimintaa. Nyt tässä kohti voidaan mennä HeiMon yksityiskohtiin.

HeiMossa kansalaisopiston eri kieliryhmät kokoontuvat. Heinolalaiset opiskelevat siis englantia, italiaa, espanjaa, saksaa ja jopa kreikkaa uusissa HeiMon tiloissa.

HeiMossa järjestetään myös maahanmuuttajille kotoutumiskoulutusta. Eli eri maiden ihmiset perehtyvät suomen kieleen ja kulttuuriin sekä työelämään.

Mama’s Cafe on myös yksi toiminta, joka tapahtuu maanantaisin HeiMossa. Sen vetäjänä toimii monikulttuurinen ohjaaja Pia Valkjärvi. Mama’s Cafe:hen tulee maahanmuuttajataustaisia kotiäitejä lastensa kanssa. Joka viikko siellä on uusi ohjelma, kuten esim. suomalaisen elokuvan katsominen, suomalaiseen luontoon tutustuminen tai suomalaiset askartelut tms.

HeiMossa ei koskaan lopu tapahtumat, esimerkiksi neulekahvila, bändi-ilta ja karaoke vievät ihmiset mukanaan.

Tässä kohti voin kertoa myös sen, että HeiMossa toimii myös oma kahvila. Kahvila on kansalaisopiston omistama pieni ja kiva pysähdyspaikka. Kahvilassa on hymyilevät suomalaiset ja maahanmuuttajat, jotka palvelevat asiakkaita iloisesti. Kahvilasta saa sekä suolaisia että makeisia herkkuja, kuten esim. lettuja, sämpylöitä tai munkkeja.

Lopuksi haluan toivottaa sinut tervetulleeksi, joka et ole vielä käynyt HeiMossa.

Teksti: Nawfal Al-Mohammedi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s